This post is also available in:
English
Niets is lekkerder dan een heerlijk hapje vlees, maar wat nou als je low carb probeert te eten en je hebt zin in taco’s? Dan zit er niets anders op dan een heerlijk krokant blaadje sla te gebruike in plaats van een tortilla, toch? Dat is wat ik vandaag voor jullie heb gemaakt: taco’s van sla met mijn favoriete shredded meat!
Dat we vlees lekker vinden in ons huis is geen geheim, maar een paar van mijn recepten zijn wel geheim. Dat komt doordat ik eigenlijk gewoon nooit iets wilt delen dat te lekker is. Maar als kok moet je natuurlijk daaroverheen kunnen stappen en gewoon gezellig recepten delen!
Ik ben echt gek op cajunkruiden. Ik heb zelf een kruidenmix gemaakt die ik op vlees en ribs smeer als ik er stoofjes mee maak! En natuurlijk gebruik ik deze mix ook voor shredded meat! Je kunt je taco simpel houden of zo gek maken als je wilt, bijvoorbeeld met toppings zoals creme fraiche, of een air fried corn cob!
Aan jou de keuze en volg mij maar nu naar de keuken, dan zal ik je mijn geheim openbaren!
Ingrediënten
Taco’s
- slablaadjes
- creme fraiche
- air fryer corn on the cob, link te vinden hier
- rode pepertjes
- cilantro
Pico de gallo
- 1 limoen
- 4 tomaten
- 1 kleine witte ui
- een bosje verse koriander
- zout
- peper
Shredded meat
- 500 gr riblap
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 ml runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 of 2 limoentjes (voor sap)
- 3 eetlepels cajunkruiden, zie recept
- 1 eetlepel oregano
- 150 ml water (genoeg zodat het vlees net bedekt wordt)
- een beetje peterselie
- zout
- peper
- olijfolie
- boter
Bereiding
Maak eerst de runderbouillon door 600 ml water te laten koken en een bouillonblokje toe te voegen. Als je ‘echte’ zelfgemaakte bouillon hebt kun je die natuurlijk ook gebruiken. Ik gebruik ook wel eens groentebouillon uit de vriezer.
Zorg dat je alle groeten en kruiden voor de pico de gallo in fijne blokjes snijdt, en de tomaat helemaal zaadloos maakt! Combineer alles in een kommetje en pers de limoen eroverheen. Voeg nog een beetje zout en peper toe, roer goed en zet het dan in de koeling zetten tot je het gaat gebruiken.
Snijd de riblappen in stukken zo groot als je handpalm en smeer die in met de helft van de cajunkruiden. Verhit de olie in een snelkookpan verhitten en laat de boter ook daar in smelten. Zo zorg je ervoor dat de boter niet bruin wordt. Draai het vuur een beetje hoger en laat in batches het vlees aan alle kanten bruin schroeien. Haal de stukken eruit en houd ze apart op een bord.
Voeg de ui en knoflook toe aan de olie en laat ze fruiten tot de uien glazig zijn. Voeg dan het limoensap toe om het bruine aanslag van de bodem van de pan te schrapen met een spatel. Dat is het lekkerste van wat er in de pan zit! Voeg het vlees weer toe aan de pan, samen met de bouillon, de rest van de kruiden, zout, peper en de laurierblaadjes. Laat dit ongeveer drie minuten sudderen en voeg dan meer water toe als het vlees nog niet helemaal onder het oppervlak van de bouillon is verdwenen. Sluit dan de snelkookpan en draai het vuur omhoog.
Als de snelkookpan eindelijk begint te fluiten laat je alles 60 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Je kunt ondertussen alles voor de taco’s klaarzetten en ook nog eens lekkere air fryer corn cobs maken!
Na dit uur laat je de stoom weglopen. Doe dit altijd voorzichtig! Als de stoom helemaal gestopt is kun je pan openen. Kijk met twee vorken of het vlees echt goed shredded is en proef of het mals genoeg is. Is het nog niet goed? Sluit dan de pan weer en kook alles nog 20 tot 30 minuten.
Beleg je slablaadjes met shredded meat, pico de gallo en alle toppings die je maar wilt. Serveer alles meteen met lekkere side dishes en geniet ervan! Je hoeft niet te delen als je dat niet wilt!
Voilà, low carb taco’s!
Het resultaat
Het is eigenlijk grappig dat ik dit gerecht nu low carb noem, want ik probeer tegenwoordig low carb te eten omdat ik aan mijn gewicht wil werken. Ik moet eerlijk zeggen dat dit hele frisse taco’s zijn door de slablaadjes! Maar toen ik het maakte was ik helemaal nog niet carb conscious!
Dit is trouwens echt een superb recept als je aan meal prep doet, want het vlees is een week houdbaar in een goed gekoelde koelkast en het past echt overal bij! En nu ik dit recept schrijf, loopt het water me weer in de mond!
Nou geniet er van en laat eens weten hoe jij graag je taco’s eet!