This post is also available in:
English
Español
Het goede leven begint met lekker eten. Veel meer heb je niet nodig. Het klinkt misschien raar, maar eten brengt mensen vaker bij elkaar dan we ons realiseren. En dat is waarom het bijhouden van mijn foodblog en het schrijven van mijn kookboek zo belangrijk zijn voor mij!
Vandaag presenteer ik jullie een overheerlijke hartige taart. Je zou het een quiche kunnen noemen, maar het is ook weer een hartig taart door de groenten die er in verwerkt zijn. De spiral tart was nogal een trend eerder dit jaar.
Helaas was ik niet in de mogelijkheid om deze taart rond te maken, dus gingen we maar voor een rechthoekige taart en de smaak was er zeker niet minder om! Ik had een plan in mijn hoofd, maar dat veranderde ook omdat ik minder groenten in mijn koelkast had dan ik dacht. Soms is improviseren het leukste aan bezig zijn in de keuken!
Iedereen bij ons in huis wilde meer en meer van deze taart eten, dus helaas was hij snel op! Maar treur niet, het is zo makkelijk om te maken dat je er snel weer één op tafel kan zetten.
Zullen we dan maar gaan koken?
Ingrediënten
Voor een kleine ovenschaal. Wil je een grotere quiche maken, verdubbel alles in het recept.
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 courgette
- olijfolie
Quichevulling
- 3 eieren
- 100 ml melk
- 50 gr emmenthaler
- 1 kant en klaar deeg voor taart
- zout
- peper
- 1 theelepel tijm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ronde of rechthoekige taartvorm in met boter en rol je taartdeeg uit in de schaal. Snijd met een mandoline alle groenten in dunne plakken en snij de paprika’s in wat grotere stroken.
Begin eerst met een plak courgette aan de buitenkant, gevolgd door een plak aubergine ernaast, en daarnaast weer een stuk paprika. Ga zo door tot je bij het midden aankomt en de groenten een spiraal vormen. Strooi een beetje zout en peper en olijfolie over de groenten.
Kluts de eieren met de melk, voeg zout, tijm, peper en de kaas samen en mix het geheel verder. Giet het eiermengsel over de groenten heen en zet het geheel ongeveer 20 minuten in de oven. Je zult vanzelf merken wanneer de taart klaar is: De groenten zijn dan echt een beetje knapperig geworden. Kijk wel of de eieren echt goed gestolt zijn. Als dat niet het geval is, giet dan een beetje olijfolie met een lepel over de groenten en zet de quiche weer 5 minuten in de oven!
Serveer deze quiche met een groene salade of als bijgerecht!
Voilà, een nieuwe soort quiche!
Het resultaat
Dit was echt heel erg lekker! Zo lekker dat ik het vaker ben gaan maken, ook voor mijn schoonouders. Zo kwam ik er achter dat het per oven erg verschilt hoe lang het duurt voor de eieren stollen. Zorg als de eieren langzaam gaan dus wel dat de groenten niet verbranden, want dat kan zomaar gebeuren!
Je zult niet teleurgesteld zijn, want wat wij Fransen echt goed kunnen is het bakken van geweldige quiches! En mijn moeders quicherecept zal ik opnemen in mijn kookboek!
Fijne woensdag, vrienden en tot snel weer!