This post is also available in:
English
Vandaag is het weer eens tijd voor een heerlijke en simpele pasta-ovenschotel! Dit keer met een paar verrassende smaken: blauwe kaas, crispy chicken en spinazie. Wat zou je eigenlijk nog meer willen?
Kip en ik zijn geen beste vrienden, maar na het maken van deze overheelijke knapperige filetjes, moet ik eerlijk zeggen dat ik er best nog een paar lust! Ik blijf mezelf pushen om nieuwe recepten te ontwikkelen waardoor ik bepaalde ingredienten wel ga waarderen, en kip is er daar één van!
Onlangs ben ik begonnen met nadenken over wat ik kan eten dat gezond is naast het sporten. Ik ben er eindelijk mee begonnen, nadat ik verrast werd met een sportapparaat in mijn woonkamer! Het is wel wennen, maar ik merk dat ik weer goede en gezonde voeding nodig heb, ook al eet ik lang niet altijd ongezond. Sinds de lockdowns ben ik niet helemaal gezond bezig geweest met mijn voeding, en ik moet eerlijk toegeven dat een worstje of een portie friet er af en toe ook best goed in gaat, haha.
En zoals altijd: van mijn vader en Luis mag ik dit vaker maken, maar met deze hitte in Spanje nu lijkt het mij geen goed plan! Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
Crispy chicken
- 1 kippenborst (500 gr)
- 80 gram bloem
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- zout
- peper
- 2 eieren
- panko
Vulling ovenschotel
- 200 gr pasta
- handje geraspte kaas
- 180 gr blauwe kaas
- 125 gram verse spinazie
- snufje nootmuskaat
- zout
- peper
- olijfolie
- boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spinazie in de pan, samen met een beetje olijfolie, citroen, zout en nootmuskaat, tot de spinazie inslinkt. Vet een ovenschaal in met boter. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken.
Zet een braadpan op het vuur, giet er een laagje zoennebloemolie erin en laat hem langzaam warm worden. Snijd de kip in de lengte in repen van ongeveer 2 cm breed. Bestrooi deze reepjes met een beetje zeezout en zet ze apart. Kluts de twee eieren in een diep bord. Meng de bloem in een tweede bord met het zout, de peper, de tijm en het knoflookpoeder. Gebruik een derde bord voor de panko.
Haal de kip eerst met één hand door de bloem heen, dan met je andere hand door de eieren. Gebruik je droge hand om het ei met de panko te bedekken. Nu kan het de pan in. Herhaal dit proces tot alle kip gepaneerd is en in de pan ligt. Laat alle stukjes goed bakken zodat de panko krokant wordt! Haal je kipreepjes uit de olie en leg ze op een bord met keukenpapier, om het overtollige vet eruit te laten lekken.
Vul de ovenschaal met de gekookte pasta. Meng een beetje geraspte kaas, een paar klontjes boter, zout en peper erdoorheen. Leg de spinazie bovenop de pasta. Snijd de krokante kip in stukken en leg deze bovenop de spinazie. Strooi dan de rest van de geraspte kaas eroverheen en daarna stukjes blauwe kaas.
Strooi een beetje zout en peper er boven op en zet het geheel in de oven voor ongeveer 15 minuten en serveer met een groene frisse salade!
Voila, weer een nieuwe manier om een pasta ovenschotel te maken!
Het resultaat
Je kunt het jezelf niet veel makkelijker maken! Dit is echt een heerlijk gerecht om samen van te genieten, zeker als je van kaas en pasta houdt zoals ik!
Ik overwoog om een bechamel te maken om het gerecht wat zwaarder te maken, maar Luis zei dat het geen goed idee was en dat het misschien alle smaak zou wegnemen. Dat is wat mij soms verbaast, hoe slim Luis eigenlijk is in het koken, ook al doet hij het niet vaak helemaal zelf. En ik ben zo blij dat ik altijd zo lekker voor hem mag koken, want dat geeft mij gewoon een goed gevoel. Door zijn baan vind ik ook dat hij goed moet eten. Niet te veel, maar hij moet gewoon gezond eten hebben!
Nou vrienden, ik zou zeggen, probeer dit gerecht maar lekker, comfort food gegarandeerd!